Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ο Θεός είναι Αγάπη !

.
"O Θεός είναι Αγάπη από την ίδια του τη φύση. Ο Θεός δεν κρίνει κανένα αλλά αγαπά πάντοτε όλους και όλα. Όπως ο ήλιος φωτίζει τον κόσμο επειδή είναι φως έτσι και ο Θεός αγαπά όλο τον κόσμο επειδή είναι Αγάπη.

Είναι αδύνατο ο άνθρωπος να εμποδίσει την διάχυση της Αγάπης του Θεού όπως είναι αδύνατο να εμποδίσει τη λάμψη του ηλιακού φωτός.
Είναι δυνατόν να κρυφτεί σε μια σκοτεινή περιοχή ή να δημιουργήσει σκιά. Με ανάλογο τρόπο μπορεί να κρυφτεί από την Αγάπη του Θεού κάτω από την σκιά της αμαρτίας.
.
Η Αγάπη του Θεού βέβαια επιμένει με μανική αγάπη να τον φωτίσει όπως και το το φως του ήλιου πέφτει αδιάκριτα σε όλα τα αντικείμενα. Ο άνθρωπος με την αμαρτία κρύβεται από την Αγάπη του Θεού. Η Αγάπη του Θεού επιμένει να κατακτήσει τον άνθρωπο.

Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την Αγάπη του Θεού. Διότι η Αγάπη Του μας περιέχει, είναι παντού, πάντοτε και τα γεμίζει όλα. Το διάστημα της απόστασης που προξενεί η αμαρτία το καλύπτει η υπερβολή της Αγάπης του Θεού για τον αμαρτωλό. Το μέγεθος και η ένταση της Αγάπης του Θεού είναι ανάλογο με το μέγεθος της απομάκρυνσης μας από Αυτόν.

Το μωρό όταν βρίσκεται στην αγκαλιά της μητέρας του μπορεί να ασχολείται ή να παίζει με διάφορα παιχνίδια. Δίνει την εντύπωση ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τα αντικείμενα παρά για την μητέρα του. Όταν όμως η μητέρα το αφήσει και απομακρυνθεί το μωρό παραπονιέται, κλαίει και ουρλιάζει για να επιστρέψει και πάλι στην αγκαλιά της.
.
Έτσι και εμείς όσο βρισκόμαστε στην αγκαλιά του Θεού φαίνεται πως αδιαφορούμε γι Αυτόν. Όταν όμως νιώσουμε την απομάκρυνση και την εγκατάλειψη στρεφόμαστε και πάλι προς Αυτόν και του φωνάζουμε και τον παρακαλούμε να μας πάρει και πάλι στην αγκαλιά Του.
Η ψυχή μας βρίσκει ανάπαυση και ουσιαστική χαρά μόνο στην αγκαλιά Του.
.
Αυτή η αγκαλιά , είναι ο Παράδεισος , η Βασιλεία των Ουρανών ,
η Γλυκειά Αιωνιότητα της αδιάπτωτης , Θείας Αγάπης ! "
.
( Του ψυχολόγου Νικήτα Καυκιού ,
Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα www.psyche.gr/
)
.

7 σχόλια:

ΕΙΡΗΝΗ Ζ.Κ Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ είπε...

Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την Αγάπη του Θεού.

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ, ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΕΥΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΕΙ,

ΑΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ''ΑΓΑΠΗ ΘΕΟΥ''...
ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.
ΑΣ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΓΕΝΕΙΤΟ.

ΠΗΝΕΛΟΠΗ είπε...

καλησπερα σε ολη την παρεα---που ομορφο κειμενο εξαιρετικα διδακτικο---και να συμπληρωσω πως αυτη[αγαπη]...μαζι με την πιστη και την ελπιδα θα μεινουν για παντα λεγει ο εκλεκτος παυλος στην Κοριν Α!13-13------Αργυρουλα σε ευχαριστουμε απο καρδιας!!!

ΔΙ΄ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ είπε...

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ?

Διαβάτης είπε...

@ ΕΙΡΗΝΗ ΖΚ. Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ ,

Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την Αγάπη του Θεού.

Είναι πολύ όμορφο αυτό που λες , και έχεις δίκαιο .

Σ΄ ευχαριστώ ,

Ο Θεός μαζί σου

Αργυρούλα

Διαβάτης είπε...

@ Πηνελόπη ,

Εγώ σ΄ ευχαριστώ Πηνελόπη μου .
Να είσαι πάντα καλά.

Ο Θεός μαζί σου

Αργυρούλα

Διαβάτης είπε...

@ ΔΙ΄ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ,

Χαίρεται φίλε μου .

Ίσως να ζούμε σε δύσκολους καιρούς , όμως η Αγάπη δεν έχει πάψει να υπάρχει .
Υπάρχουν ακόμα καρδιές ζεστές , καρδιές που πονούν και αγαπούν αληθινά .

Εύχομαι ο Κύριος να αυξήσει αυτές τις υπάρξεις ανάμεσά μας , και να χαρίσει και σε μας λίγη από την άπειρη αγάπη Του .

Όμορφο κι΄ ευλογημένο απόγευμα να έχεις ,

Ο Θεός μαζί σου

Αργυρούλα

Ανώνυμος είπε...

Γιάννης Π.

Μπορείτε σας παρακαλώ να μου εξηγήσετε αυτά τα λόγια αγάπης?

Ησαΐας 34

1 ΠΛΗΣΙΑΣΤΕ, ω έθνη, για να ακούσετε• και προσέξτε, ω λαοί• ας ακούσει η γη, και το πλήρωμά της• η οικουμένη, και όλα όσα γεννιούνται σ’ αυτή.
2 Επειδή, ο θυμός τού Κυρίου είναι ενάντια σε όλα τα έθνη, και η φλογερή οργή του ενάντια σε όλα τα στρατεύματά τους• τα κατέστρεψε ολοκληρωτικά• τα παρέδωσε σε σφαγή.
3 Και οι φονευμένοι τους θα ριχτούν έξω, και η δυσωδία τους θα ανέβει από τα πτώματά τους• και τα βουνά θα διαλυθούν από το αίμα τους.
4 Και ολόκληρη η στρατιά τού ουρανού θα λιώσει, και οι ουρανοί θα περιτυλιχθούν σαν βιβλίο, και ολόκληρη η στρατιά τους θα πέσει, όπως πέφτει το φύλλο από την άμπελο, και όπως πέφτουν τα φύλλα από τη συκιά. Αποκ. 6:13-14;
5 Επειδή, η μάχαιρά μου στον ουρανό μέθυσε• να, επάνω στην Ιδουμαία, κι επάνω στον λαό τής καταστροφής μου θα κατέβει για κρίση.
6 Η μάχαιρα του Κυρίου είναι γεμάτη από αίμα• πάχυνε με το πάχος, με το αίμα των αρνιών και των τράγων, με το πάχος των νεφρών των κριαριών• επειδή, ο Κύριος έχει θυσία στη Βοσόρρα, και μεγάλη σφαγή στη γη τής Ιδουμαίας. Ησ. 63:1-2;
7 Και οι μονόκεροι θα κατέβουν μαζί τους, και τα μοσχάρια μαζί με τους ταύρους• και η γη τους θα μεθύσει από αίμα, και το χώμα τους θα παχύνει από πάχος.
8 Επειδή, είναι ημέρα εκδίκησης του Κυρίου, χρονιά ανταποδόσεων για την κρίση τής Σιών.
9 Και τα ρεύματά της θα μεταβληθούν σε πίσσα, και το χώμα της σε θειάφι, και η γη της θα γίνει πίσσα που καίγεται•
10 νύχτα και ημέρα δεν θα σβήσει• ο καπνός της θα ανεβαίνει ακατάπαυστα• από γενεά σε γενεά θα μένει ερημωμένη• και δεν θα υπάρχει αυτός που διαβαίνει μέσα απ’ αυτή σε αιώνα τού αιώνα.

Αυτή η περιγραφή είναι βγαλμένη από Αγάπη? Ελπίζω να με διαφωτίσετε με τις γνώσεις σας
Ευχαριστώ