Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεχείλισμα αγάπης και χαράς !

...

"Μερικές φορές η ψυχή μου κρύβει μέσα της πολλή αγάπη και θέλω να την στείλω και δεν γνωρίζω που να την στείλω. Και τότε την απευθύνω εις την Μανούλα μου, την Παναγία και την παρακαλώ αυτή να παρηγορήσει όποιον υποφέρει και βασανίζεται, όποιον τον πικραίνουν οι αυταρχικοί χαρακτήρες, όποιον φλέγουν τα πάθη.
Η αγάπη προς την Παναγία μας είναι κάτι το πολύ τρυφερό και άγιο. Δεν μπορείς να σκεφθείς την Παναγία μας και να μη πλημμυρίσεις από συναισθήματα ιερά και άγια.
Η αγάπη προς την Παναγία μας διαπορθμεύει την ψυχή μας εις τον μέλλοντα αιώνα, δεν είναι εκ του κόσμου τούτου. Είναι κάτι που δεν εκφράζεται, αλλά σε κάνει να σκιρτάς από χαρά προς αυτή που είναι η κιβωτός της σωτηρίας και ταμείον των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος. "Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς
,
μοναχός Μάρκελλος Αγιορείτης
Εκδόσεις "Ορθόδοξος Κυψέλη" Θεσσαλονίκη


,

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το σημερινό κείμενο Διαβάτη μας!Ξεκουράζουν αυτά τα κείμενα..πην

Ανώνυμος είπε...

Αργυρούλα καλημέρα,
Συμφωνώ απόλυτα με τον προηγούμενο σχολιαστή, κάθε ανάρτησή σου, δίνει αγάπη, ελπίδα, κουράγιο, στους κουρασμένους οδοιπόρους του Χριστού και συνάμα της Ζωής, ενισχύει δε και τους πιο δυνατούς.
Από καρδιάς εύχομαι να είσαι καλά, ο Θεό να σου δίνει δύναμη και να ευλογεί την οικογένεια σου.
Γιώργος

Διαβάτης είπε...

@ Πηνελόπη ,

Σ΄ ευχαριστώ πολύ αγαπημένη μου Πηνελόπη για την αγάπη σου και για το χρόνο που μου δίνεις διαβάζοντας τις αναρτήσεις μου.

Να έχεις κάθε ευλογία στη ζωή σου κορίτσι μου.

Η Παναγιά μαζί σου.

Την αγάπη μου.

Διαβάτης είπε...

@ Γιώργος ,

Σ΄ ευχαριστώ πολύ Γιώργο για τα πολύ καλά και ευγενικά σου λόγια.

Βλέπεις οι πατέρες ,μας άφησαν ένα μεγάλο θησαυρό από την σοφία τους και τις νουθεσίες τους για να πορευόμαστε στη ζωή , και να πέρνουμε δύναμη , και να προχωράμε.

Πηγή αγάπης , ελπίδας , χαράς , αισιοδοξίας , είναι ο Ίδιος ο Κύριος , που συμπορεύεται μαζί μας, και δεν μας εγκαταλείπει ούτε στιγμή μόνους στον αγώνα μας .

Εμείς , οδοιπόροι και διαβάτες της ζωής , ας στηρίζουμε και ας νοιαζόμαστε όλοι για όλους, η προσευχή μας ας φτάνει στα πέρατα της οικουμένης , κι΄ας αγγίζει την κάθε μια ύπαρξη του πλανήτη μας , για να μας ενώνει και μεταξύ μας και με Τον Πλάστη και Θεό μας.

Σ΄ ευχαριστώ για τις ευχές σου και εύχομαι κάθε ευλογία στην πορεία της ζωής σου .

Καλή μέρα ν έχεις . Την αγάπη μου.