Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ξεκινώντας τη νέα χρονιά ...

 


Μερικά σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνουμε με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς , είναι να απαλλαγούμε από όλα όσα μας κάνουν να γινόμαστε μίζεροι και κακόκεφοι .
Ας Διώξουμε τις σκοτούρες της καθημερινής ζωής, τους ερεθισμούς και τις ενοχλήσεις που διασταυρώνει καθημερινά το διάβα μας .
Ας μην τα κρατούμε , ας μην τα τρέφουμε , ας μην τα ευνοούμε , ας μην τα αναπτύσσουμε . Δεν αξίζουν. Ας τα διώξουμε .
Εκείνη η μικρή πληγή που μας προξένησε κάποιος φίλος, ίσως να μην ήταν σκόπιμη, ίσως να ήταν, πάντως ας μην σκοτιζόμαστε , ας την διώξουμε . Ας μην την σκεφτόμαστε.
Ας διώξουμε κάθε αίσθημα μίσους που έχουμε για κάποιον άλλον, τη ζήλεια, τον φθόνο, την κακία, όλες τις τέτοιες σκέψεις. Ας τις διώξουμε από τον νού μας και θα εκπλαγούμε για το ανανεωτικό αποτέλεσμα που θα νιώσουμε, τόσο φυσικά, όσο και νοητικά. Ας τα διώξουμε όλα αυτά , είναι κίνδυνος θανάσιμος να τα στεγάζουμε και να τα φιλοξενούμε στο πανδοχείο της καρδιάς μας .
Αλλά με τις μεγάλες φασαρίες, τις πικρές απογοητεύσεις, τις βαθιές αναποδιές, τις θλίψεις που σπαράζουν την καρδιά, τις τραγωδίες της ζωής, τι γίνεται; Κι΄ αυτές πρέπει να τις αποτινάξουμε από πάνω μας . Ας απομακρύνουμε  κάθε λύπη και πικρία, και ας αφήσουμε την θλίψη να γίνει μια επιρροή γλύκας.
Ύστερα, ας διώξουμε ακόμη και το ελαφρό εκείνο συναίσθημα αδιαθεσίας και ας μην μιλάμε πια καθόλου γι’ αυτά. Ας δούμε με αισιόδοξο μάτι τη ζωή . Όλα όσα συμβαίνουν έχουν το λόγο τους . Τίποτα δεν γίνεται τυχαία .

Καλή Χρονιά λοιπόν , με ελπίδα και αισιοδοξία στις καρδιές μας . Τα πάντα πηγάζουν από μέσα μας .

Και με τον πανέμορφο στίχο του Γιάννη Ρίτσου

" Είναι ένα Φως μέσα μας , και γύρω μας που δεν στερεύει ! "

Ας μην το αφήσουμε κρυμμένο στα σκοτάδια .  Καλή Χρονιά !

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: