Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Κύριε ...


ΚΥΡΙΕ, βοήθησέ με να αντιμετωπίσω με ψυχικήγαλήνη όλα όσα θα μου φέρει η σημερινή ημέρα.Βοήθησέ με να παραδοθώ ολοκληρωτικά στοάγιο θέλημά Σου. Στην κάθε ώρα αυτής τηςημέρας φώτιζέ με και δυνάμωνέ με για το κάθε τι.
Όποιες ειδήσεις κι αν λάβω στο διάστημα τηςσημερινής ημέρας, δίδαξέ με να τις δεχτώ μεηρεμία και με την πεποίθηση ότι προέρχονται απότο άγιο θέλημά Σου.
Καθοδήγησε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μουσε όλα τα έργα μου και τα λόγια μου. Σ’ όλες τιςαπρόοπτες περιστάσεις μη μ’ αφήσεις να ξεχάσω,ότι τα πάντα προέρχονται από Σένα.
Δίδαξέ με να συμπεριφέρομαι σε κάθε μέλος τηςοικογένειάς μου με ευθύτητα και σύνεση, ώστενα μην συγχύσω και στεναχωρήσω κανένα.
ΚΥΡΙΕ, δώσε μου την δύναμη να υποφέρω τον κόποκαι όλα τα γεγονότα της ημέρας αυτής καθ’ όλητη διάρκειά της. Καθοδήγησε τη θέλησή μου καιδίδαξέ με να προσεύχομαι, να πιστεύω,να υπομένω, να συγχωρώ και να αγαπώ. ΑΜΗΝ. ( Προσευχή των τελευταίων Στάρετς της Όπτινα - Ρωσσία ) Την καλημέρα μου από τη μεγαλόνησο . Και καλή βδομάδα στον κάθε περαστικό διαβάτη , από τούτο το σοκάκι ...

2 σχόλια:

Νηφάλια Μέθη είπε...

τι μου θυμισες..

σαν φοιτητρια ειχα μια εικονιτσα της Παναγιας που ειχε πισω αυτη την προσευχη,δεν θυμαμαι ποιος μου την εδωσε.. ισως η γιαγια,
απλα μ αρεσε η τελευταια προταση πιο πολυ απ ολα

να σαι καλα!

και ευχαριστω πολυ

Διαβάτης είπε...

@Νηφάλια Μέθη , Καλημέρα από τη μεγαλόνησο . Καθέ προσευχή , πάντα με συγκινεί και πάντα γλυκαίνει και τη δικιά μου ψυχή . Χαίρομαι που σου έφερα αναμνήσεις . Να τις διατηρείς μες τη ψυχή σου , σαν φυλακτό , και να έχεις την Παναγιά γερό στήριγμα και παρηγοριά , σε κάθε στιγμή της ζωής σου . Εγώ σ΄ ευχαριστώ για το σχόλιό σου , και για το μοίρασμα αυτής της γλυκειάς σου ανάμνησης . Καλημέρα .