Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

Μυστική Μελωδία ...

:
"... Έχουν περάσει αρκετές μέρες στο ερημητήριό μου. Έχω καιρό να συναντήσω άνθρωπο, να μιλήσω, να ανταλλάξω ένα χαι­ρετισμό. Τι υποβλητική που είναι αυτή η ησυχία!
Μοναδική συντροφιά ο παφλασμός των κυμάτων…
.
...η θάλασσα όταν είναι τρικυμισμένη, θυμίζει την ένταση της θεϊκής αναζητήσεως,όταν ηρεμεί σε μεταφέρει σε καταστάσεις που σου χαρίζονται ως «άνωθεν» δώρα, σου προσφέρονται ως παράκληση στους τρικυμισμένους αγώνες σου και ως ενίσχυση στην ασυνθηκολόγητη άσκησή σου…το σφύριγμα του αέρα, το κελάηδημα των πουλιών, οι σταγόνες της βροχής. Τίποτε άλλο. Εδώ είναι εύκολο να απορρίψεις τον πολιτισμό μας - αυτό το πα­χύ κατασκεύασμα που στην ουσία φανε­ρώνει διαρκώς και ποικιλότροπα την ασχή­μια του ανθρώπινου εγώ.Εδώ, επειδή λί­γα ακούς, πολλά βλέπεις. Επειδή λίγα πλη­ροφορείσαι, πολλά μαθαίνεις. Η φυσική ασυμμετρία σου διδάσκει την αρμονία, το κάλλος, την ισορροπία. Μέριμνα καμία. Πα­ρηγοριά, οι αναμνήσεις και φυσικά οι ανα­ζητήσεις, η δίψα για τον Θεό. Αυτά μέσα σου.
Γύρω σου, το χάδι της φύσης· σου γλείφει το κορμί της υποστάσεως.
Εγώ όμως, μεγαλωμένος στις πόλεις, με πτυχία τεχνο­λογίας, με δέρμα μεταλλαγμένο, με σώμα ψεύτικο, δεν ξέρω τη γλώσσα της. Αυτή μου μιλάει, αλλά εγώ δεν την καταλαβαίνω. Δεν ξέρω τους τρόπους της. Αγνοώ τα μυστικά της. Είναι σαν να μου μιλάει κάποιος σε πο­λύ μουσική γλώσσα, που όμως εγώ αγνοώ τις λέξεις της. Απολαμβάνω το άκουσμα , χάνω όμως το νόημα.
.
(αποσπάσματα από το βιβλίο " Φωνή Αύρας Λεπτής... " , του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου )
.
Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο της γλυκειάς φίλης " Αναζήτηση " , την οποία ολόθερμα ευχαριστώ , για όλα τα όμορφα που μοιράζεται μαζί μας .
.
.
.

4 σχόλια:

Αναστάσιος είπε...

Από την Πάτρα σας στέλνω χαιρετισμούς και ευχαριστίες για τις υπέροχες επιλογές των αναρτήσεων. Καθημερινά σας διαβάζω.
Καλή δύναμη.

Διαβάτης είπε...

@ Αναστάσιος ,

Αναστάσιε , σ΄ ευχαριστώ .
Περνώ κι΄ εγώ απ΄ τη δική σου διαδικτυακή γωνίτσα που είναι τόσο ωφέλειμη και θρέφει τη ψυχή .

Χάρηκα που διάβασα ότι πρόσφατα ήρθατε στην Κύπρο , και επισκεφθήκατε τη Γλυκειά μας Τροοδίτισσα ! Πολύ το αγαπώ αυτό το Μοναστήρι .

Καλή δύναμη σε κάθε διαβάτη και οδοιπόρο της ζωής .

Ένα ευλογημένο σαββατοκυρίακο να έχεις.

Ο Θεός μαζί σου,

Αργυρούλα

Ανώνυμος είπε...

Από την κερκυρα σου ευχομαι καλη δύναμη

Διαβάτης είπε...

@ Ανώνυμος ,

Άγνωστε φίλε ή φίλη από την Κέρκυρα , σε χαιρετώ και σε ευχαριστώ ταυτόχρονα .
Ο Κύριος να δίνει σε όλους μας τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίζουμε τις καθημερινές δυσκολίες και θλίψεις της ζωής μας.

Ο Θεός να σκέπει όλους μας.

Την αγάπη μου από τη μεγαλόνησο.

Αργυρούλα