Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Αγαπώ !

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
« Απ΄ την καρδιά μου αγαπώ

αυτούς που με φθονούνε . . .

σκεφθείτε πόσο αγαπώ,

αυτούς που μ΄ αγαπούνε ! »
.
.
Την καλημέρα μου και την αγάπη μου σε κάθε διαβάτη
.
και οδοιπόρο της ζωής . Με τις καρδιές ζεστές και γεμάτες αγάπη .
.
.
Διαβάτης
..
.

4 σχόλια:

ΑΝΘΗ είπε...

Καλησπέρα, Αργυρούλα μου!

Ο Ύψιστος είναι το ἀλας της ζωής, το Α και το Ω!
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που το ρήμα αγαπώ αρχίζει από Α και τελειώνει σε Ω!

πηνελοπη είπε...

Αν καταλαβουμε ποσο πολυτιμος θυσαυρος ειναι να νοιωσουμε την αγαπη του χριστου---τοτε κανεναν δεν προκειτε να μισησουμε--θα μας μιλανε και θαμαστε αλλου--θα μας βριζουνε και εμεις θα πεταμε στα ουρανια--θα μας ρωτανε κατι και εμεις θαμαστε στον κοσμο μας'''τι μου λες τωρα ....εγω ειμαι αλλου'''τρελλα πνευματικη!!!εχεις καμια καλυτερη ιδεα?...εχθρος ειναι καθε ανθρωπος που δεν ειναι δικαιος και αυτος μπορει να ειναι και ο πατερας σου και ο φιλος σου και ο γειτονας σου.μονον ενας δεν μπορει να ειναι εχθρος ο ιησους σου.εχθρος μπορει να γινει ο καθε ενας απο εμας ,ανα πασαν στιγμη....μη γενοιτο!πολλες φορες αποφευγουμε τους ''εχθρους''ειναι καλο αυτο κατα μια εννοια κατα την γνωμη μου να μεινει μονος ναι! να σκεφτει...γιατι τον αποφευγεις...να εροει σε συγκρουση με τον εαυτον του...να εχει και λιγες τυψεις...και εκει που νομιζει οτι τον ξεγραψες...να του μιλησεις με αγαπη και ταπεινωση...σαν να μην εγινε τιποτα...{ενω εσυ θα εχεις προσευχηθει δια αυτον παρα πολυ...θα εχεις δωσει το ονομα του στην εκκλησια να διαβαστει..ετσι κρυφα να το ξερεις μονον εσυ και ο ιησους}και θα πεις στον εαυτον σου''παμε παρα κατω...το ξεχασα ηδη''και συνεχιζεις την πορεια σου..ανεβαινωντας το βουνο,εχωντας στο πλαι σου τον αγγελο σου...και τον κυριο!!!αλλωστε τι θα κερδιζες αν τον μισουσες?απλως θα αφηνες λιγο χορο στο ταγκαλακι να περασει...γιαυτο τα μεγαλυτερα εγκληματα εγιναν με βασει το μισος...δεν αξιζει ο κοπος λοιπον...δεν αξιζει ο κοπος...

Διαβάτης είπε...

@ ΑΝΘΗ ,

Καλημέρα Ανθή μου .
Όχι , τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Ούτε ακόμα το Α και το Ω της λέξης Α γ α π Ω !
Αγαπώ , άρα υπάρχω .
Αγαπώ , άρα αναπνέω .
Αγαπω , άρα ζω . Είναι το οξυγόνο που μας κρατά στη ζωή . Είναι η ουσία που δίνει νόημα στη ζωή μας.
Είναι το χρώμα που δίνει ομορφιά στην καθημερινή μας πορεία . Είναι το φως που φωτίζει το σκοτάδι μας , και ο ήλιος που ζεσταίνει την παγωνιά μας !

Καλή σου μέρα , αγαπημένη ,γλυκειά ψυχούλα.

Την αγάπη μου από τη μεγαλόνησο.

Αργυρούλα

Διαβάτης είπε...

@ Πηνελόπη ,

Έχεις δίκαιο Πηνελόπη μου .
Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί μπροστά στην αγάπη .
Η αγάπη πάντα τα υπομένει ,
η αγάπη τα πάντα δέχεται.
Ο υπέροχος υμνος της Αγάπης του Αποστόλου Παύλου μας τα λέει όλα.

"Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων, αγάπην δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν, και εάν έχω πάσαν την πίστιν, ώστε όρη μεθιστάνειν, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμι. και εάν ψωμίσω πάντα τα υπάρχοντά μου, και εάν παραδώ το σώμα μου ίνα καυθήσομαι, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ωφελούμαι. Η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται, η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ου περπερεύεται, ου φυσιούται, ουκ ασχημονεί, ου ζητεί τα εαυτής, ου παροξύνεται, ου λογίζεται το κακόν, ου χαίρει επί τη αδικία, συγχαίρει δε τη αληθεία. πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει. είτε δε προφητείαι, καταργηθήσονται. είτε γλώσσαι παύσονται. είτε γνώσις καταργηθήσεται. εκ μέρους δε γινώσκομεν και εκ μέρους προφητεύομεν. όταν δε έλθη το τέλειον, τότε το εκ μέρους καταργηθήσεται. ότε ήμην νήπιος, ως νήπιος ελάλουν, ως νήπιος εφρόνουν, ως νήπιος ελογιζόμην. ότε δε γέγονα ανήρ, κατήργηκα τα του νηπίου. βλέπομεν γαρ άρτι δι΄εσόπτρου εν αινίγματι, τότε δε πρόσωπον προς πρόσωπον. άρτι γινώσκω εκ μέρους, τότε δε επιγνώσομαι καθώς και επεγνώσθην. νυνί δε μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα. μείζων δε τούτων η αγάπη. "

(Απ. Παύλου Α' Κορ.ιγ΄)

Εύχομαι να έχεις μιαν όμορφη κι΄ ευλογημένη μέρα Πηνελόπη μου.

Την αγάπη μου,

Αργυρούλα