Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

Παναγία Δέσποινα !

.
" Υπεραγία Θεοτόκε Παρθένε, σκέπε με, και διαφύλαττε τον δούλο σου από παντός κακού ψυχής τε και σώματος, και από παντός εχθρού ορατού και αοράτου. Χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά σου. Ευλογημένη συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλιάς σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών. Χαίρε και ευφραίνου, Θεοτόκε Παρθένε, και πρέσβευε υπέρ του δούλου σου Κυρία και Δέσποινα των Αγγέλων και Μήτηρ των χριστιανών, βοήθησόν μοι τω δούλω σου. Ω Μαρία παναμώμητε, χαίρε νύμφη ανύμφευτε, χαίρε η χαρά των θλιβομένων και η παραμυθία των λυπουμένων. Χαίρε η τροφή των πεινώντων και ο λιμήν των χειμαζομένων, χαίρε των αγίων αγιωτέρα και πάσης κτίσεως τιμιωτέρα, χαίρε του Πατρός αγίασμα, του Υιού το σκήνωμα, και του Αγίου Πνεύματος το επισκίασμα. Χαίρε του πάντων Βασιλέως Χριστού του Θεού ημών το τερπνόν παλάτιον, χαίρε η Μήτηρ των ορφανών και η βακτηρία των τυφλών, χαίρε το καύχημα των χριστιανών και των προσκαλουμένων σε ο έτοιμος βοηθός.
Παναγία Δέσποινά μου, φύλαξόν με υπό την σκέπην σου, ότι εις τας παναχράντους χείρας σου παρατίθημι το πνεύμα μου. Γενού βοηθός και σκέπη της ψυχής μου εν τη φοβερά ημέρα της κρίσεως, και πρέσβευε υπέρ εμού του αναξίου ίνα εισέλθω καθαρός και αγνός εις τον Παράδεισον. Μη απορρίψης με, Κυρία μου, τον δούλον σου, αλλά βοήθησόν μοι, και δος μοι το συμφέρον της αιτήσεως. Λύτρωσαί με παντός κινδύνου, επιβουλής, ανάγκης και ασθενείας, και δώρησαί μοι προ του τέλους μετάνοιαν, ίνα σωζόμενος τη μεσιτεία και βοηθεία σου, εν μεν τω παρόντι βίω από παντός εχθρού ορατού και αοράτου, πορευόμενος θεαρέστως εν τοις θελήμασι του αγαπητού σου Υιού και Θεού ημών, εν δε τη φοβερά ημέρα της κρίσεως από της αιωνίου και φοβεράς κολάσεως προσκυνώ, ευχαριστώ και δοξάζω το πανάγιόν σου όνομα εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν. "
.
( Προσευχή την οποία ο Νεοφανής Άγιος και θαυματουργός
στην Ρωσσία , Δημήτριος , Μητροπολίτης Ροστοβίας ,
έλεγε κάθε μέρα προς Την Παναγία μας ).


Εύχομαι η Γλυκειά μας Παναγιά να έχει κάθε διαβάτη και οδοιπόρο

της ζωής υπό την Σκέπη και προστασία Της κάθε στιγμή .
.
Καλή συνέχεια στου καθενός την πορεία και τον αγώνα .
.
Διαβάτης
.
.

4 σχόλια:

ΑΝΘΗ είπε...

Πολύ όμορφη προσευχή, Αργυρούλα μου!
Εύχομαι η Θεομήτωρ να αγκαλιάζει όλους μας με το βλέμμα Της και τη μεγάλη Της αγάπη! Και ως Δέσποινα του κόσμου, πρέπει να δεσπόζει στις καρδιές μας!

george-zampiakis είπε...

Η Πανααγία είναι και θα είναι πάντα η μητερα και προστάτης μας εφόσον την ευλαβούμαστε στην εδώ και στην αλλή ζωή.Αυτό που "απετεί"απο εμας είναι να ακούμε τα παραγγέλματα του Υιού της και να τα εφαρμόζουμε.Καλή σου μέρα.

Διαβάτης είπε...

@ ΑΝΘΗ ,

Σ΄ ευχαριστώ Ανθή μου .
Η Παναγιά να σε σκεπάζει κάθε στιγμή.

Την αγάπη μου ,

Αργυρούλα

Διαβάτης είπε...

@ george-zampiakis ,

Έτσι είναι Γιώργο . Η Παναγία Μητέρα μας , δεν μας εγκαταλείπει ούτε στιγμή. Από εμάς εξαρτάται να μην απομακρυνόμαστε από κοντά της.

Η Παναγιά μαζί σου , Γιώργο.

Καλή συνέχεια ,

Αργυρούλα