Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Πνευματικές Νουθεσίες !

...
" ... θυμήσου, θυμήσου αγαπημένο μου παιδί όλα τα συμβάντα της ζωής μας είναι μέρος της παντελώς άγνωστης οικονομίας του Θεού. Τώρα δεν καταλαβαίνουμε τη σημασία τους, αλλά πιο αργά θα τα καταλάβουμε. Τώρα αισθανόμαστε ότι είμαστε αδικημένοι και λοιδορούμενοι. Αργότερα θα καταλάβουμε ότι από τα πάντα θα μπορούσαμε να έχουμε ένα τεράστιο όφελος : τον ταπεινό λογισμό.
.
Εσύ τώρα να προσπαθήσεις να πλησιάσεις το Θεό όσο πιο πολύ μπορείς με τη προσευχή και τη άσκηση. Τήρησε το κανόνα που σου έχει δώσει ο πνευματικός σου και προσπάθησε να αισθανθείς το Θεό.
.
Κάνε οτιδήποτε για να Τον ζήσεις να Τον βάλεις στη καρδιά σου. Να μαλακώσει η καρδούλα σου, παιδί μου, από το άγγιγμα της χάρης, κάθε στιγμή όταν σκέφτεσαι πόσο πολύ σε αγαπάει ο Θεός και πόσο σε προστάτεψε από το ψυχικό θάνατο, προστατεύοντας σε από τις βρωμιές που φέρνουν οι δαίμονες στο μυαλό των ανθρώπων...
.
Ο γλυκύτατος Ιησούς να είναι πάντα στις σκέψεις σου, να είναι ένα λιμάνι στο οποίο θα επανέρχεσαι ξανά και ξανά ...
Επίσης μη διστάσεις να καλείς τη Παναγία σε βοήθεια όποτε έχεις ανάγκη και όχι μόνο.
.
Να συνεχίσεις το δρόμο σου με θάρρος με πολύ θάρρος. Χάρισε τη καρδιά σου στο Κύριο και Εκείνος θα της δώσει όλες τις βιταμίνες και όλη τη ενέργεια που χρειάζεται για να μη καταρρεύσει. Τίποτε να μη σου φαίνεται δύσκολο.
.
Κάποιος Άλλος αδερφέ κυβερνάει το σύμπαν και όχι οι μεγάλοι του κόσμου τούτου...
Θάρρος, θάρρος , το βλέμμα ψηλά και θα δεις τον Κύριο, όταν θα κλάψεις , όταν θα ψάξεις με λαχτάρα, όταν θα ματώσεις , ίσως θα Τον δεις πως σου απλώνει το στέφανο με το Αγαπητικό και Παρηγορητικό χέρι Του.
.
Μην θλίβεσαι , μη λυπάσαι πιο πολύ από όσο πρέπει, γιατί έτσι δίνεις δικαιώματα στο πονηρό να σε χτυπάει με δύναμη...
.
Κάνε τη καρδιά σου μοναστήρι. Χτύπα εκεί το σήμαντρο, κάλεσε εκεί για αγρυπνία, θυμίασε και ψιθύρισε ακατάπαυτα προσευχές. Ο Θεός είναι δίπλα σου ... "
.
( Απόσπασμα από ανέκδοτες επιστολές Αγίου Λουκά Κριμαίας προς πνευματικό του παιδί )


.

6 σχόλια:

Grace and Glory είπε...

Καλημέρα Αργυρούλα μου! Αχ να ξερες πόσο ανα΄γκη είχε αυτά τα λόγια σήμερα! Άγγιξαν τα βάθη της ψυχής μου, μίλησαν βαθιά μέσα στη καρδιά μου. Περνάω μια δύσκολη δοκιμασία αυτό το καιρό και μου έδωσαν τόση δύναμη!
Ο Θεός να σε έχει καλά καλή μου εν Χριστώ αδελφή!!!

meanan είπε...

Τον Αγιο ΛΟΥΚΑ τον ''γνωρισα'' πολυ νωρις καθως εμενα στην θΗΒΑ και τον εκανα γνωστο στην Ελλαδα η Μονη Σαγματα που ειναι σε αυτη την πολη.

Διαβάτης είπε...

@ Grace and Glory ,

Νάσαι καλά κοπέλα μου . Όλοι μας χρειαζόμασταν αυτά τα λόγια για να πάρουμε μπρος , για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ... τον όποιον αγώνα ο καθένας μας ...

Καλή δύναμη στην όποια δυσκολία κορίτσι μου . " ...κάνε τη καρδιά σου μοναστήρι. Χτύπα εκεί το σήμαντρο, κάλεσε εκεί για αγρυπνία, θυμίασε και ψιθύρισε ακατάπαυτα προσευχές. Ο Θεός είναι δίπλα σου ... " , ... μην φοβάσαι.

Καλή μέρα να έχεις , ο Ιησούς Χριστός και η Παναγιά μαζί σου.

Την αγάπη μου.

Διαβάτης είπε...

@ meanan ,

Καλή σας μέρα . Εύχομαι η χάρις του και οι ευχές του να συνοδεύουν όλους μας .

Ο Θεός μαζί σας.

ΑΝΘΗ είπε...

Καλησπέρα Αργυρούλα μου!

Πριν από κάποιους μήνες διάβαζα το βίο του Αγίου Λουκά Κριμαίας και μάλιστα σχετικά πρόσφατα εγκαινιάστηκε στην περιοχή μου παρεκκλήσι του αγίου. Όλα λοιπόν δεν είναι τυχαία, αλλά γίνονται ως μέρος της Θείας οικονομίας.
Πραγματικά συγκινητικές οι φράσεις: "Κάνε τη καρδιά σου μοναστήρι. Χτύπα εκεί το σήμαντρο, κάλεσε εκεί για αγρυπνία, θυμίασε και ψιθύρισε ακατάπαυτα προσευχές. Ο Θεός είναι δίπλα σου ... "
Άλλωστε, ο ταπεινός λογισμός ενεργοποιεί άμεσα τη Χάρη του Θεού.
Πολύ όμορφη και περιεκτική σε νοήματα η ανάρτησή σου! Χίλια ευχαριστώ!

Διαβάτης είπε...

@ ΑΝΘΗ ,

Αγαπημένη μου Ανθή ,

Με άγγιξε τόσο πολύ αυτή η επιστολή του Αγίου Λουκά .
Είναι σαν να απευθύνεται στον καθένα που αγωνίζεται ξεχωριστά .

Όλα λοιπόν δεν είναι τυχαία, αλλά γίνονται ως μέρος της Θείας οικονομίας.

Έχεις απόλυτο δίκαιο κοπέλα μου .

Ας είναι ευλογημένη η πορεία του καθενός μας , από τη γη , οδεύοντας , προς Ουρανό !

Την αγάπη μου.