Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Προσευχή !

 
 
 
 
Φιλάνθρωπε Κύριε, δεν λησμόνησες τον αμαρτωλό δούλο σου, αλλά γεμάτος έλεος με είδες από τη δόξα σου και μου εμφανίστηκες με ακατάληπτο τρόπο! Εγώ, πάντοτε σε προσέβαλλα και σε λυπούσα. Συ όμως, Κύριε, για τη μικρή μου μετάνοια μου έδωσες να γνωρίσω τη μεγάλη σου αγάπη και την άμετρη αγαθότητά σου. Το ιλαρό και πράο βλέμμα σου έθελξε την ψυχή μου. Τί να σου ανταποδώσω, Κύριε, ή ποιόν αίνο να Σου προσφέρω; Συ δίνεις τη χάρη σου, για να καίγεται αδιάλειπτα η καρδιά μου από αγάπη, και δεν βρίσκει πια ανάπαυση ούτε νύχτα ούτε μέρα από τη θεϊκή αγάπη. Η θύμησή σου θερμαίνει την ψυχή μου, που τίπποτε στη γη δεν την αναπαύει εκτός από Σένα. Γι' αυτό με δάκρυα Σε ζητώ, και πάλι ποθεί ο νους μου τη γλυκύτητά σου... Κύριε, δώσε μου να αγαπώ μόνον Εσένα. Συ με έπλασες, Συ με φώτισες με το άγιο Βάπτισμα, Συ συγχωρείς τα αμαρτήματά μου και μου δίνεις τη χάρη να κοινωνώ το τίμιο Σώμα και Αίμα σου. Δώσε μου τη δύναμη να μένω πάντα κοντά σου. Κύριε, δώσε μου τη μετάνοια του Αδάμ και την άγια ταπείνωσή σου.

Αμήν

 
( Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου ) 
 
  
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να είσαι πάντα καλά, ευλογημένη φίλη μου!
Οι αναρτήσεις σου, είναι η μία καλύτερη απ΄την άλλη!
Σ΄ευχαριστούμε πολύ καλή μου!!
Άλλος ένας πολυαγαπημένος Άγιος!!!
Το βιβλίο του Άγιου Σιλουανού, ήταν απ΄τα πρώτα που διάβασα Αργυρούλα μου και κυριολεκτικά, έπαψα να βλέπω τον κόσμο με τα ίδια μάτια. Τότε κατάλαβα, πως μέσα απ΄αυτόν τον κόσμο που ζούσα, έπρεπε μυστικά, να διακρίνω έναν άλλο.. σπουδαιότερο.. και για την καρδιά μου..τον μόνο αληθινό! Τον Κόσμο, της Αληθινής Αγάπης του θεού μας!!
Γι΄αυτό αγαπημένη μου φίλη..
"Τίποτα, δεν μπορεί να μας χωρίσει από την υπέροχη αγάπη Του"
...Είναι η μόνη, που δίνει φτερά στο σώμα και στην ψυχή μας..

Τώρα τελευταία συνειδητοποίησα, πως το λαϊκό όνομα του Αγίου Σιλουανού, ήταν Συμεών..

Με όλη μου την αγάπη!
Θεώνη

ΕΛΕΝΗ Ζ. είπε...

Υπέροχη η προσευχή που ανάρτησες καλή μου Αργυρούλα.
Οταν ένας άγιος λέει ότι:... πάντα σε προσέβαλλα και σε λυπούσα... ας αναλογιστούμε πόσο πολύ πικραίνουμε κάθε μέρα Εκείνον εμείς οι απλοίάνθρωποι.
Πολύευσπλαχνε Κύριε, ελέησόν με τον αμαρτωλό!