Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Στις ψυχές που έφυγαν ...


Ο πραγματικός θάνατος είναι μόνον ο χωρισμός της ψυχής από τον Θεό. Τα «λατρευτά» μας πρόσωπα που η ψυχή τους χωρίστηκε από το σώμα τους, ούτε που καταλαβαίνουν θάνατο, αλλά αυτόματα, σαν να κοιμήθηκαν λίγο και ξύπνησαν, φθάνουν στην Ανάσταση των νεκρών για την οποία λέμε στο Σύμβολο της Πίστεως ότι την προσδοκούμε, για να ζήσουμε την Αιώνια Ζωή.


Όσοι έφυγαν για το ταξίδι της αιωνιότητας πριν από μας, θα μας προλάβουν, όσους ζούμε Εκείνη την Ημέρα, λέει ο απόστολος Παύλος, θα μας προλάβουν στην προϋπάντηση του Χριστού που έρχεται, στο «ουράνιο» ραντεβού, θα μας προλάβουν σωματικά, αναστημένοι!


Αιωνία η μνήμη σε κάθε ψυχή ...
Αύριο είναι ψυχοσάββατο . Η σκέψη μας είναι κοντά σας ,
και στο Άπειρο Έλεος Του Πλάστη και Του Δημιουργού μας .
Καλό Παράδεισο στην κάθε ψυχή που πέρασε και έφυγε από τη γη μας ,
και καλή προσδοκία Αναστάσεως σε όλους μας , που οδεύουμε εν τη οδώ Του Κυρίου,
με τα μάτια στραμμένα προς Τον Ουρανό ...
...

6 σχόλια:

Unknown είπε...

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος στην πραγματικότητα δεν πεθαίνει. Ο θάνατος είναι απλώς μετάβαση από την μια ζωή στην άλλη. Είναι ένας αποχωρισμός για ένα μικρό διάστημα, Όπως, όταν πάει κάποιος, ας υποθέσουμε, στο εξωτερικό για έναν χρόνο, οι δικοί του στενοχωριούνται, γιατί θα τον αποχωρισθούν για έναν χρόνο, ή αν λείψει δέκα χρόνια, έχουν στενοχώρια για τον αποχωρισμό των δέκα χρόνων, έτσι πρέπει να βλέπουν και τον αποχωρισμό από τα αγαπημένα τους πρόσωπα με τον θάνατο. Αν πεθάνει, ας υποθέσουμε, κάποιος και οι δικοί του είναι ηλικιωμένοι, να πουν: «Μετά από καμιά δεκαπενταριά χρόνια θα ανταμώσουμε». Αν είναι νεώτεροι, να πουν: «Μετά από πενήντα χρόνια θα ανταμώσουμε». (από τους λόγους του π. Παισίου )

Καλή αντάμωση πατέρα.
Καλή αντάμωση φίλε Χρήστο
Καλή αντάμωση φίλε Κώστα

Καλό Παράδεισο και Καλή αντάμωση

Διαβάτης είπε...

@ Kosta , απλά ένα μνημόσυνο για τις ψυχές που έφυγαν ...

... και καλό παράδεισο σε όλους μας .

Να έχεις ένα όμορφο και ευλογημένο σαββατοκυρίακο .

Ο Θεός μαζί σου .

jacki είπε...

Ψυχοσάββατο αύριο.. Ένα κεράκι για την κάθε ψυχή που έφυγε.
Καλό βράδυ Αργυρούλα μου.

Διαβάτης είπε...

@ Jacki μου ,

" Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος ..."

Την αγάπη μου από τη μεγαλόνησο .

Seagull είπε...

Καλημέρα, Αργυρούλα!
Το φετεινό Ψυχοσάββατο με άγγιξε ιδιαιτέρως. Το γιατί μπορείς, αν θέλεις κι έχεις χρόνο, να το διαβάσεις στη σημερινή ανάρτησή μου, στο "Σπουργίτι", εδώ: http://spourgitistefanos.blogspot.com/2009/02/blog-post_23.html

Διαβάτης είπε...

@ SeaGuIL , με άγγιξε και μένα πολύ η ανάρτησή σου ...
Ας έχουν ανάπαυση όλες οι ψυχές κοντά στον Πλάστη και τον δημιουργό μας , αναμένοντας την μέλλουσα ανάσταση , και την αιώνια ζωή , με όλους μαζί πλέον , στην ολόφωτη Βασιλεία Του Πατρός .

Την καλημέρα μου , και την αγάπη μου από τη μεγαλόνησο .