Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Προσευχόμενος ...

.

" ... Προσευχόμουν για ώρες ,μέσα στο σκοτεινό , αλλά πλημμυρισμένο από το ιλαρώτατο φως των καντυλιών εκκλησάκι , ενώπιων Του Εσταυρωμένου ...

Γνωρίζω , ότι αγαπάς περισσότερο τους πονεμένους , όπως τους κοπιάζοντες , τους οποίους δέχεσαι με άπειρη αγάπη λέγοντας : " Δεύτε προς Με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι καγώ αναπαύσω υμάς " .

Άλλωστε το πιστεύω η ζωή είναι συνυφασμένη με τον πόνο. Θυμάμαι ένα σοφό που παράλλασε τη φράση " σκέφτομαι άρα υπάρχω " και έλεγε : " υποφέρω , άρα υπάρχω ".

Ακούω τη φωνή σου Θεέ μου στα αυτιά μου ...

Μην απογοητεύεσαι εμπρος στα προβλήματα της ζωής . Ζήτησε τη βοήθειά μου κι΄ εγώ θα σε βγάλω από κάθε δυσκολία . Σε περιμένουν κι΄ εσένα θλίψεις , αλλά μην απογοητευτείς απ΄ αυτές . Παίρνε δύναμη , μην κάμπτεσαι , μην χάνεις το θάρρος σου . Εγώ νενίκηκα τον κόσμο.

Ο θάνατος είναι ύπνος του σώματος. Οι άνθρωποι ζουν και μεταθάνατον. Με αυτόν κλείνει η πόρτα της γήινης ζωής και ανοίγει μια άλλη , αυτής που δεν τελειώνει ποτέ. Η τελική κατοικία σας είναι στον ουρανό , κοντά μου , μαζί με τους Αγίους Αγγέλους μου .

Τα λόγια αγάπης και παρηγοριάς Του Χριστού , που μυστικά μίλησαν μες την ψυχή μου , πολύ με ανακούφισαν ...

Σηκώθηκα από τη θέση μου και πλησίασα Τον Εσταυρωμένο.

Τα δάκρυά μου κυλούσαν ασταμάτητα ...

Ένοιωσα το απλωμένο χέρι του Χριστού μας στο Σταυρό να κινείται και να με ευλογεί , και έπειτα να μου δείχνει ακριβώς απέναντι την εικόνα της αναστάσεως Του .Ήταν σαν να μου έλεγε :

Όπως οι πρώιμοι καρποί που ωριμάζουν πρωτύτερα από τους άλλους μας προαναγγέλλουν ότι θα ακολουθήσει και όλη η συγκομιδή , έτσι κι΄ Εγώ αναστήθηκα πρώτος από τους νεκρούς και σας βεβαιώνω ότι θα αναστηθείτε κι΄ εσείς , όπως και οι άλλοι κεκοιμημένοι σας ...

Η ώρα του εσπερινού είχε ήδη φτάσει ...

Άναψα το θυμιατήρι και έβαλα μοσχοθυμίαμα . Οσφραινόμενος την ευωδία του άρχισα σιγά σιγά την ακολουθία του εσπερινού έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην ευσπλαχνία Του Αναστάντος Ιησού Χριστού ...

Χριστός Ανέστη ! ... "

.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΕΓΩ ΠΡΟΚΑΛΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΥΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΑΣ,ΕΑΝ ΤΟΥ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ:
ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΕΙ!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΤΡΑ

Διαβάτης είπε...

@ jimpat ,

Δημήτρη , καλησπέρα .
Σ΄ ευχαριστούμε για το σχόλιό σου , και για τα όμορφα λόγια σου.
Πραγματικά , αν δεν δοκιμάσουμε Την Αγάπη Του Ιησού , πως θα μπορέσουμε να νοιώσουμε Το μεγαλείο της ! ...
Αρκεί λοιπόν να το αποφασίσουμε.
Και τα άλλα όλα θα τα κάνει ο Ιησούς !

Εύχομαι ο καθένας που δεν έχι γευθεί ακόμη τις δωρεές Του Αναστημένου Ιησού Χριστού , να μπορέσει να το ζήσει κάποια στιγμή.

Εύχομαι να εναποθέσουμε τη ζωή μας στα Χέρια Του , και να φήσουμε Αυτόν να ενεργήσει στις κουρασμένες μας υπάρξεις , και τότε όλα θα γίνουν όμορφα , και θα πρέπει αίνος και Δοξολογία προς Τον Κύριο !

Καλό βράδυ , από την μεγαλόνησο , και εύχομαι μια όμρφη και ευλογημένη μέρα να ξημερώσει για τον καθένα μας .

Αργυρούλα