Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Μόνοι μας και μαζί !

.
" Είναι πολύ όμορφο να ζούμε με τους "άλλους". Δεν είμαστε μόνοι μας. Ούτε ένα λεπτό.
Τις στιγμές, που είμαστε μόνοι μας, είναι οι "στιγμές" που βρισκόμαστε με τον εαυτό μας και ίσως δεν αντέχουμε να τον αντιμετωπίσουμε. Όταν έρθουμε σε ένα σημείο και συμφιλιωθούμε μαζί του, τότε όλα είναι αρμονικά, ειρηνικά, χαρούμενα, ήρεμα!! Άλλο τόσο όμορφο είναι όταν επικοινωνούμε με τους "άλλους", με όλους τους "άλλους", γιατί όλοι είναι εικόνες του Θεού!! Είναι σχέση, που δίνουμε και παίρνουμε.
Είναι σχέση, που πονάμε, αλλά και απολαμβάνουμε.
Είναι σχέση που γνωρίζουμε τους "άλλους" άλλοτε επιφανειακά, άλλοτε πιο βαθιά και, φιλτράροντάς τους, τους "χαιρόμαστε" με τα ελαττώματά τους, με τις αδυναμίες τους, με τις μικρότητές τους! Δεν απορρίπτουμε κανέναν, δεν αγνοούμε κανέναν. Σεβόμαστε όλους, τους πάντες! Γιατί είναι ωραίο, να μην μπαίνουμε στη θέση του Κριτή (κριτή), στη θέση του "φονιά" (του δημίου), στη θέση του ότι είμαστε εμείς ανώτεροι.
Βάζουμε τον εαυτό μας απέναντι στο Θεό και καταλαβαίνουμε, νιώθουμε, πως όλους μας αγαπά Εκείνος όπως ακριβώς είμαστε! Ας μάθουμε να αγαπάμε, ας μάθουμε να κάνουμε λάθη, και τότε θα γνωρίσουμε και θα νιώθουμε πολύ κοντά με όλους τους άλλους. Γιατί τότε θα νιώθουμε μέσα μας και όλη την αγάπη του Θεού, θα εκφράζουμε την αγάπη μας στο Θεό.

Είναι μεγάλη επιτυχία και μεγάλη τέχνη, να ζούμε στιγμές μόνοι μας, με τον εαυτό μας και με τον Υπεράγαθο Θεό.. Κατανυκτικά. Ήσυχα. Βαθυστόχαστα. Προσευχητικά.
Και μεγάλη υπόθεση, μεγάλη κατάκτηση και ομορφιά, να συναντούμε τους αδελφούς μας, διακριτικά, σεβαστικά, με αποδοχή της μοναδικής ψυχής τους.
Μιλούμε για ψυχές λίγες, που τις δοκιμάσαμε και τις εμπιστευθήκαμε. Θέλει χρόνο και πολλή επιμέλεια αυτή η επιλογή. Και αγώνα ψυχικού εξευγενισμού επίμονο. Δικό μας βασικά αγώνα, μα και του άλλου, που πρόκειται να συνδεθούμε αδελφικά μαζί του. "

...........................................................................


Εύχομαι καλή μέρα , και όμορφη κι΄ ευλογημένη βδομάδα

σε κάθε διαβάτη και οδοιπόρο της ζωής .

Καλή δύναμη σε όλους.


Διαβάτης

8 σχόλια:

πηνελοπη είπε...

πολυ συμφωνω με αγγιξαν αυτα που ειπες και θα ελεγα πως λιθος αν δεν προσκρουσει εις λιθον δεν προκαλειται σπινθηρας αλλα αυτο κανει δυο καλα κατα την ατελη μου γνωμη 1] Η συγκρουση πρεπει να οδευει προς την ταπεινωση διοτι βλεπουμε ποσο ατελεις ειμεθα 2]η συγκρουση οδευει και στη συνχωρητικοτητα αλληλων.και αυτα ολα συμβαινουν αν υπαρχει ταπεινο φρονημα και απο ολους διοτι αν δεν υπαρχει...η συγκρουση δημιουργει μνησικακια καταλαβα για αυτο καλλιτερα να ειμαστε προσεκτικοι σε ποιον μιλαμε και τι λεμε και αυτο που λενε οι πατερες οτι μετα την Δευτερα παρουσια στον παραδεισο δεν θα μιλαμε αλλα θα χαιρομαστε τη θεα του θεου πολυ σωστα κανει ο κυριος γιατι και εκει θα μαλωναμε μεταξυ μας...Αλλα επειδη η κοινωνια που ζουμε ειναι κοινωνια-επικοινωνια δεν μπορουμε να αποφυγουμε αυτη την συγκρουση...φτανει να καταλαβαινουμε τα λαθη μας και ο διαλογος να γινεται με πνευμα ταπεινωσης και αγαπης....αντε παλι πολλα ειπα...συνχωρεστε με.

synaxari είπε...

Αργυρούλα
σ' ευχαριστώ πολύ για το κείμενο...
Είναι φοβερό γιατί αυτές τις μέρες σκεφτόμουν έντονα τις σχέσεις με τους συνανθρώπους μας... και πήρα μια απάντηση μέσα από το κείμενο-σκέψεις σου...
Καλή δύναμη!!!

Διαβάτης είπε...

@ Πηνελόπη ,

Πηνελόπη μου , σ΄ ευχαριστώ που μοιράζεσαι τις σκέψεις σου μαζί μας.
Σίγουρα η ταπείνωση μας κάνει να συμβιώνουμε αρμονικότερα με τον κάθε μας συνάνθρωπο .

Καλή συνέχεια κοπέλα μου .
Ο Θεός μαζί σου ,

Αργυρούλα

Διαβάτης είπε...

@ synaxari ,

Αγαπημένη μου ψυχούλα ,
Σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Χαίρομαι αν πραγματικά σε έχει ωφελέσει το κείμενο .
Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να έχουμε αρμονία με όλους γύρω μας , και δια της παρουσίας όλων των συνανθρώπων που μας περιβάλλουν , να οδηγούμαστε Στον Δημιουργό μας.

Είναι μεγάλη επιτυχία και μεγάλη τέχνη, να ζούμε στιγμές μόνοι μας, με τον εαυτό μας και με τον Υπεράγαθο Θεό.. Κατανυκτικά. Ήσυχα. Βαθυστόχαστα. Προσευχητικά.
Και μεγάλη υπόθεση, μεγάλη κατάκτηση και ομορφιά, να συναντούμε τους αδελφούς μας, διακριτικά, σεβαστικά, με αποδοχή της μοναδικής ψυχής τους.
Η κάθε ύπαρξη είναι μοναδική και ανεπανάληπτη , και κρύβει μέσα της την πνοή Του Θεού !

Καλή συνέχεια κοπέλα μου , και υπό την σκέπη πάντοτε της Γλυκειάς μας Παναγιάς.

Την αγάπη μου στην Θεσσαλλονίκη και στους ανθρώπους της,

Αργυρούλα

ANAZHTHΣH είπε...

Όταν καταφέρουμε και βρεθούμε(συνδεθούμε) μαζί του δεν υπάρχουν λόγια να αποδώσουν τη γλυκύτητα, τη σιγουριά, την ευδαιμονία...Ναι η καλύτερη παρέα...Έτσι μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε και με τους άλλους και με τον εαυτό μας.
Σε φιλώ.

ΑΝΘΗ είπε...

Καλημέρα Αργυρούλα μου!

Κανείς δεν πρέπει να νιώθει μόνος, όταν Εκείνος νοηματοδοτεί τη ζωή με την ανάσα μας! Η Θεία παρουσία,ακόμα κι αν δεν είναι ορατή, είναι υπαρκτή! Δίνει φτερά στην αγάπη και απαλλαγή από τη μοναξιά της ψυχής! Να είσαι καλά! Ο Θεός να σου δίνει δύναμη!

Διαβάτης είπε...

@ ANAZHTHΣH ,

Αγαπημένη μου Όλυ , σ΄ ευχαριστώ
για το μοίρασμα και των δικών σου σκέψεων .

Να είσαι πάντα καλά , και η ψυχή σου πάντα πλημμυρισμένη από αγάπη.

Την αγάπη μου από τη Μεγαλόνησο,

Αργυρούλα

Διαβάτης είπε...

@ ΑΝΘΗ ,

" Η Θεία παρουσία,ακόμα κι αν δεν είναι ορατή, είναι υπαρκτή ! "

Πόσο όμορφη αυτή η αίσθηση , Της παρουσίας Του Θεού κάθε λεπτό δίπλα μας ... Ακόμα κι΄ όταν εμείς Τον διώχνουμε με την άθλια ζωή μας.

Σ΄ ευχαριστώ για την αγάπη σου.

Ο Θεός να σου δίνει δύναμη και να φωτίζει τη ψυχή σου με Το Θείο Φως Της Αγάπης Του.

Την αγάπη μου,

Αργυρούλα