Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Όταν βρεις Τον Χριστό

.
" Όταν βρεις τον Χριστό, σου αρκεί, δεν θέλεις τίποτε άλλο, ησυχάζεις.
Γίνεσαι άλλος άνθρωπος. Ζεις παντού, όπου υπάρχει ο Χριστός. Ζεις στα άστρα, στο άπειρο, στον ουρανό με τους αγγέλους, με τους αγίους, στη γη με τους ανθρώπους, με τα φυτά, με τα ζώα, με όλους, με όλα. Όπου υπάρχει η αγάπη στον Χριστό, εξαφανίζεται η μοναξιά.

Είσαι ειρηνικός, χαρούμενος, γεμάτος. Ούτε μελαγχολία, ούτε αρρώστια, ούτε πίεση, ούτε άγχος, ούτε κατήφεια, ούτε κόλαση.

Ο Χριστός είναι σ΄όλες σου τις σκέψεις, σ΄όλα σου τα έργα. Έχεις την χάρη και μπορείς όλα να τα υποφέρεις για τον Χριστό. Ακόμη μπορεί να πάσχεις και αδίκως. Να υποφέρεις αδικίες για τον Χριστό και μάλιστα με χαρά. Όπως έπαθε Εκείνος, το ίδιο κι εσύ μπορείς να πάσχεις αδίκως. Διάλεξες τον Χριστό για να μην πάθεις; Τι λέει ο Απόστολος Παύλος; "Χαίρω εν τοις παθήμασί μου". Αυτή είναι η θρησκεία μας. Να ξυπνήσει η ψυχή και ν΄αγαπήσει τον Χριστό, να γίνει αγία. Να επιδοθεί μόνο στον θείο έρωτα. Έτσι θα την αγαπήσει κι Εκείνος.

Όταν έλθει ο Χριστός στην καρδιά, η ζωή αλλάζει. Ο Χριστός είναι το πάν. Όποιος ζει μέσα του τον Χριστό, ζει πράγματα που δεν λέγονται, άγια και ιερά. Ζει εν αγαλλιάσει. Αυτά είναι αλήθεια. Τα έχουνε ζήσει άνθρωποι, ασκητές στο Άγιον Όρος. Συνεχώς με λαχτάρα ψιθυρίζουν την ευχή : « Κύριε Ιησού Χριστέ ... » "


Εύχομαι όμορφη κι΄ ευλογημένη βδομάδα σε κάθε διαβάτη και οδοιπόρο της ζωής.
Καλή συνέχεια στο στάδιο των αρετών , και καλή συνέχεια στου καθενός τον αγώνα.
Καλή δύναμη και καλή υπόμονή σε κάθε δυσκολία , πειρασμό και στενοχώρια .


Διαβάτης
.
.

9 σχόλια:

ANAZHTHΣH είπε...

Έτσι είναι...μόνο που για να Τον βρίσκεις και να Τον κρατάς χρειάζεται συνεχής αγώνας-αξίζει ...Εκτός από κάτι ευλογημένες στιγμές που σου αποκαλύπτεται έτσι, χάρισμα...
Σε φιλώ.

ΑΝΘΗ είπε...

Ακριβώς, Αργυρούλα μου! Η εν Χριστω ζωή είναι μια ζωή αγάπης και ειρήνης! Το θείο χαμόγελο είναι βάλσαμο στην ψυχή, για όσους το νιώθουν! Μόνο ίσως ο θάνατος αγαπημένων σου ανθρώπων δεν παλεύεται εύκολα... θέλει προσευχή και μεγάλο πνευματικό δρόμο! Όμως και μόνο που είσαι στην αγκαλιά του Χριστού, νιώθεις πως ο κόσμος όλος σε αγαπά, όπως κι εσύ τον λατρεύεις!
Καλό απόγευμα!

Διαβάτης είπε...

@ ANAZHTHΣH ,

Αγαπημένη μου Όλυ .
Τι όμορφες εκείνες οι στιγμές !
Που αισθάνεσαι την γλυκειά παρουσία Του Ιησού μες την ψυχή σου.

Καλή συνέχεια στον αγώνα σου κοπέλα μου .

Την αγάπη μου,

Αργυρούλα

Διαβάτης είπε...

@ ΑΝΘΗ ,

Αγαπημένη μου Ανθή , ίσως τελικά δεν ζούμε όπως πρέπει την εν Χριστώ Ζωή , γιατί δεν έχουμε αυτή την απόλυτη Αγάπη και ειρήνη να πλημμυρίζουν τις καρδιές μας.
Κάτι μας λείπει ακόμα.
Ή κάτι υπάρχει μέσα μας που δεν επιτρέπει στην αγάπη να καρποφορήσει . Μάλλον αυτό , και μάλλον οι ρίζες του εγωισμού μας πάνε πολύ βαθειά και δεν αφήνουν τα όμορφα λουλούδια της αγάπης και της ταπείνωσης να ανθίσουν .

Εύχομαι αυτή την περίοδο του πνευματικού αγώνα της Σαρακοστής να καλλιεργήσουμε λίγο το χωραφάκι της ψυχής μας , και να ξεριζώσουμε λίγα από τα πάθη μας και πολύ από τον εγωισμό μας .

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια , και σ΄ ευχαριστώ που περνάς από τη γειτονίτσα μας και την ομορφαίνεις με τη γλυκειά παρουσία σου.

Την αγάπη μου,

Αργυρούλα

Φώτης είπε...

Καλή μου Αργυρούλα,
ευγενική και αγνή ψυχή, μόλις πριν λίγο ανακάλυψα το ιστολόγιό σου μέσω του ιστολογίου της ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ και έριξα μια γρήγορη ματιά και σε προηγούμενες αναρτήσεις.

Μα τι περιβόλι πνευματικό είναι αυτό;
Τι κήπος απλότητας, ήθους και χριστιανικής αγάπης, τι ευωδιαστό θυμίαμα αναβλύζει από τα λόγια σου, σεμνή κόρη της Κύπρου;

Δίχως να σε γνωρίζω, καταλαβαίνω πως ίσως να νιώθεις άβολα με αυτές τις εκδηλώσεις ενθουσιασμού, γιατί από το ύφος των γραπτών σου εισπράττω δονήσεις μετριοφροσύνης και ταπεινότητας.
Προς Θεού, δεν είναι σκοπός μου να σε φέρω σε αμηχανία.
Απλώς, δε συναντάμε καθημερινά τέτοιες πηγές καθαρού ύδατος και φωτός κι όταν η Χάρις και η ευλογία του Θεού τις φέρνει στον δρόμο μας, οφείλουμε να εκφράζουμε τουλάχιστον τις ευχαριστίες μας...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ λοιπόν από την Πάτρα!
Έβαλα και τον σύνδεσμο του ιστολογίου σου στα "Εσωτερικά Μονοπάτια", για να ενημερώνομαι καθημερινά για τις νέες σου αναρτήσεις.

Σου εύχομαι κάθε ευλογία και δωρεά να συντροφεύει τα βήματά σου και η Αγάπη του Χριστού να σε γεμίζει με δύναμη και υπομονή!

Ο Θεός μαζί σου, μακρινή μου αδελφή
Με εκτίμηση

Φώτης

Φώτης είπε...

Απόψε θα προσθέσω στην προσευχή μου και το δικό σου όνομα, έτσι σαν ένα μικρό δείγμα ευχαριστίας για τη γαλήνη και τη γλυκύτητα που στάλαξαν μέσα μου τα λόγια σου...

Καλή σου νύχτα!

Γιώργος είπε...

Ο σκοπος είναι αυτός της ζωής μας να βρούμε τον Ιησού Χριστό εν Αγίω Πνεύματι και να συμπορευθούμε μαζί του.Καλή συμπόρευση.

Διαβάτης είπε...

@ Fotis ,

Φώτη , σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια . Όμως η αλήθεια είναι ότι υπερβάλεις ως προς το πρόσωπό μου . Τίποτα σημαντικό δεν έχω που νάναι δικό μου .
Εγώ απλά προσπαθώ να πλησιάσω λιγάκι περισσότερο Το Χριστό.
Πέρνω δυνάμεις κι΄ από άλλες ψυχές που αγωνίζονται ...

Σ΄ ευχαριστώ για την ευγένεια της ψυχής σου .

Εύχομαι καλή πορεία στον αγώνα της ζωής σου , και καλή δύναμη μπροστά σε κάθε πειρασμό και δυσκολία.

Την καλημέρα μου από τη Μεγαλόνησο.

Αργυρούλα

Διαβάτης είπε...

@ george-zampiakis ,

Γιώργο , καλημέρα και σ΄ ευχαριστώ για τις σκέψεις που μοιράζεσαι μαζί μας.
Έτσι είναι , άμα βρούμε Το Χριστό ,και συμπορευθούμε μαζί Του,δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε.

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη στον αγώνα της ζωής. Καλή συνέχεια στην πορεία προς Την Ανάσταση Του Χριστού μας.

Την αγάπη μου στην Κρήτη και στους ανθρώπους της.

Ο Θεός μαζί σου,

Αργυρούλα