Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Προσευχή Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ

,,,

« Δέσποτα , Κύριε του ουρανού και της γης , Bασιλεύ των αιώνων , ευδόκησε να ανοιχθεί και για μένα η θύρα της μετανοίας , ώστε με πόνο καρδιάς να προσεύχομαι σ’ Εσένα τον μόνο αληθινό Θεό , τον πατέρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού , το φως του κόσμου. Δέξου , Πολυεύσπλαχνε , τη δέηση μου. Μη την απορρίψης.Συγχώρησε κάθε κακό πού έκανα νικημένος από την προαίρεση μου । Ζητώ ανάπαυσι και δεν τη βρίσκω , γιατί η συνείδησης με ελέγχει . Προσδοκώ ειρήνη , αλλά ειρήνη δεν έχω εξ αιτίας του πλήθους των ανομιών μου .Άκουσε , Κύριε , μιά καρδιά πού Σε επικαλείται . Μη βλέπεις τα κακά μου έργα .Επίβλεψε στην ασθένεια της ψυχής μου και σπεύσε να με θεραπεύσεις από τα βαριά μου τραύματα .Δώσε μου καιρό μετανοίας με το έλεος της φιλανθρωπίας Σου .Ελευθέρωσέ με από τα πάθη . Μη με κρίνεις σύμφωνα με τη δικαιοσύνη Σου . Μη μου ανταποδώσεις κατά τα έργα μου , για να μη χαθώ εντελώς .Εισάκουσε με Κύριε , γιατί βρίσκομαι σε απόγνωση . Αφού έχασα κάθε ελπίδα καισκέψη για τη διόρθωση μου , προσπίπτω στους οικτιρμούς Σου . Ελέησε με τον ξεπεσμένο και κατάκριτο για τις αμαρτίες μου . Λυπήσου με , Δέσποτα , γιατί συνέχομαι από πλήθος ανομιών και μοιάζω αλυσοδεμένος μ΄ αυτές . Εσύ μόνογνωρίζεις να ελευθερώνεις και να θεραπεύεις .Γι’ αυτό σε όλες τις φοβερές μου αρρώστιες επικαλούμαι μόνο Εσένα , τον ιατρό των ασθενούντων , τον οδηγό των πλανωμένων , το φως των εσκοτισμένων , τον ελευθερωτή των αιχμαλώτων . Επικαλούμαι Εσένα , πού πάντοτε μακροθυμείς και συγκρατείς την οργή Σου και δίνεις στους αμαρτωλούς καιρό μετανοίας .Καταύγασε , Δέσποτα , με το φως του προσώπου Σου εμένα τον αμαρτωλό , διότι είσαι ταχύς στο να ελεείς και βραδύς στο να τιμωρείς . Εσύ ο εύσπλαχνος άπλωσε το χέρι Σου και ανόρθωσέ με από την τάφρο των ανομιών μου . Εσύ δεν ευχαριστείσαι στην απώλεια του αμαρτωλού ούτε αποστρέφεις το πρόσωπό Σου από τον προσευχόμενο σ’ Εσένα με δάκρυα .Άκουσε , Κύριε , τη φωνή του δούλου Σου πού Σε επικαλείται και φανέρωσε το φως Σου σ’ εμένα τον στερημένο το φως . Δώρισε μου τη χάρη Σου , γιατί εγώ δεν έχω άλλη ελπίδα και ελπίζω πάντοτε μόνο στη δική Σου βοήθεια και δύναμη .΄΄Στρέψον , Κύριε , τον κοπετόν μου εις χαράν εμοί , διάρρηξον τον σάκκον μου καίπερίζωσόν με ευφροσύνην ΄΄ . Ευδόκησε , ώστε να καταπαύσω από τα εσπερινά μου έργα και να βρω ορθρινή ανάπαυσι όπως οι εκλεκτοί Σου ,Κύριε , από τούς οποίους ΄΄ απέδρα οδύνη , λύπη καί στεναγμός ΄΄. Κάνε νά ανοιχθεί για μένα η θύρα της βασιλείας Σου , ώστε να εισέλθω και να συγκαταριθμηθώ με τούς ευφραινομένους από το φως του προσώπου Σου και να κληρονομήσω την αιώνια ζωή » .
Αμήν !

(Αγιος Σεραφείμ του Σάρωφ )
,,,
Ας έχουμε όλοι μας μιαν ευλογημένη βδομάδα , με λιγότερες στεναχώριες , περισσότερη αγάπη στις καρδιές , περισσότερη υπομονή στις δυσκολίες , περισσότερη αγάπη προς Τον Δημιουργό μας . Ας ανοίξουμε την καρδιά μας Στον Κύριο . Ας Του μιλήσουμε , ας προσευχηθούμε , και Αυτός είναι εκεί για μας . Καμιά προσευχή δεν πάει χαμένη .
,
Διαβάτης
,
,
,

8 σχόλια:

ΑΝΘΗ είπε...

Πολυαγαπημένη μου φίλη, καλημέρα!

Πόσο όμορφη είναι η καρδιά, όταν ταπεινώνεται μπροστά στα πόδια του Δημιουργού! Έτσι και οι άγιοι αγαπούν με υπομονή τον Κύριο και με όλη την καρδιακή τους θέρμη προσμένουν στο έλεός Του. Η προσευχή είναι υπέροχη, αλλά περισσότερο συγκρατώ τις φράσεις: "Προσδοκώ ειρήνη , αλλά ειρήνη δεν έχω εξ αιτίας του πλήθους των ανομιών μου...Εσύ μόνο γνωρίζεις να ελευθερώνεις και να θεραπεύεις. Γι’ αυτό σε όλες τις φοβερές μου αρρώστιες επικαλούμαι μόνο Εσένα , τον ιατρό των ασθενούντων , τον οδηγό των πλανωμένων , το φως των εσκοτισμένων , τον ελευθερωτή των αιχμαλώτων."
Σου στέλνω τα φιλιά και την αγάπη μου από Αθήνα!

Dark13Sun είπε...

μια καληνύχτα θα αφήσω...

ANAZHTHΣH είπε...

αγαπημένος ο Αγιος Σεραφείμ του Σάρωφ
που αξιώθηκε πολλών ευλογιών...

καλημέρα Αργυρούλα μου

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένος Άγιος Αργυρούλα μου!
Όλη η Κτίση, υποτασσόταν σ΄αυτό που είχε μέσα του!
Μεγάλη ευλογία ο βίος του και ασύλληπτη ανθρωπίνως, η βαθιά του ταπείνωση!
Οι εδαφιαίες μετάνοιές του σε κάθε άνθρωπο, μαρτυρούσαν τον Παράδεισο που υπήρχε στην καρδιά του!
Ας έχουμε όλοι την ευλογία του!

Η αγάπη και η σκέψη μου είναι κοντά σου!

Ευλογημένο βράδυ χαρά μου!
Θεώνη

Διαβάτης είπε...

@ ΑΝΘΗ ,

Πολυαγαπημένη μου Ανθή , πόσο όμορφα συμπληρώνεις με τις σκέψεις σου την ανάρτησή μου !

Σ΄ ευχαριστώ φίλη γλυκιά κι΄ αγαπημένη .

Εύχομαι η χαρά και το φως που περιέκλειε το βίο του Αγίου Σεραφείμ μα πλημμυρίζει και τη δική σου ψυχή .

Σ΄ ευχαριστώ για το χρόνο σου και την αγάπη σου . Να έχεις κάθε ευλογία στη ζωή σου .

Την αγάπη μου .

Διαβάτης είπε...

@ Dark13Sun ,

Καλέ κι΄ ευγενικέ μου φίλε σ΄ ευχαριστώ που περνάς από τη γειτονιά μου .

Μονάχα με τη σκέψη , ότι μου δίνετε από το χρόνο σας , με κάνετε και χαμογελώ .

Να έχεις ένα όμορφο , ειρηνικό βράδυ .

Την αγάπη μου από τη Μεγαλόνησο.

Διαβάτης είπε...

@ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ,

Αγαπημένη μου ...

Μου λείπουν οι σκέψεις σου ...

Να περνάς όμορφα γλυκιά μου φίλη!

Οι μυστικές μας διαδρομές ανταμώνουν ...

Ας έχουμε τις πρεσβείες του Αγίου Σεραφείμ .

Σου στέλνω την αγάπη μου από τη Μεγαλόνησο .

Διαβάτης είπε...

@ Θεώνη ,

Χριστός Ανέστη Χαρά μου !
Ας βασιλεύει εντός μας η χαρά του Αγίου Σεραφείμ , και ας μας ζεσταίνει το θείο φως της πορείας του . Ο παράδεισος ολόδροσος ανάβλυζε από την καρδιά του .
Ας έχουμε τις πρεσβείες του και την προστασί του , στου δικού μας βίου την πορεία .

Αγαπημένη μου φίλη , σ΄ ευχαριστώ για την αγάπη σου και την ευγένεια της ψυχής σου .

Να έχεις κάθε ευλογία στην πορεία σου κορίτσι μου .

Η Παναγιά να σε σκεπάζει από κάθε πειρασμό .

Την αγάπη μου.