Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010

Τι είναι ο Χριστός για μας . . .

.
“Ο Χριστός είναι η χαρά, το φως το αληθινό, η ευτυχία. Ο Χριστός είναι η ελπίδα μας.

Η σχέση με τον Χριστό είναι αγάπη, είναι έρωτας, είναι ενθουσιασμός, είναι λαχτάρα του θείου.
Ο Χριστός είναι το πάν. Αυτός είναι η αγάπη μας, αυτός ο έρωτάς μας. Είναι έρωτας αναφαίρετος ο έρωτας του Χριστού. Από κει πηγάζει η χαρά.

Η χαρά είναι ο ίδιος ο Χριστός. Είναι μια χαρά, που σε κάνει άλλο άνθρωπο. Είναι μια πνευματική τρέλα, αλλά εν Χριστώ. Σε μεθάει σαν το κρασί το ανόθευτο, αυτό το κρασί το πνευματικό.
.
.
Ο πνευματικός οίνος είναι άκρατος, ανόθευτος, πολύ δυνατός κι όταν τον πίνεις, σε μεθάει. Αυτή η θεία μέθη είναι δώρο του Θεού, που δίνεται στους “καθαρούς τη καρδία”.

Όσο μπορείτε να νηστεύετε, όσες μετάνοιες μπορείτε να κάνετε, όσες αγρυπνίες θέλετε ν΄απολαμβάνετε, αλλά να είστε χαρούμενοι. Να έχετε τη χαρά του Χριστού. Είναι η χαρά που διαρκεί αιώνια, που έχει αιώνια ευφροσύνη. Είναι η χαρά του Κυρίου μας, που δίνει την ασφαλή γαλήνη, την γαλήνια τερπνότητα και την πάντερπνη ευδαιμονία. Η χαρά η πασίχαρη, που ξεπερνά κάθε χαρά. Ο Χριστός θέλει κι ευχαριστείται να σκορπάει τη χαρά, να πλουτίζει τους πιστούς Του με χαρά. Εύχομαι, “ίνα η χαρά υμών η πεπληρωμένη”.

Αυτή είναι η θρησκεία μας. Εκεί πρέπει να πάμε. Ο Χριστός είναι ο Παράδεισος, παιδιά μου.
Τι είναι ο Παράδεισος; Ο Χριστός είναι. Από δω αρχίζει ο Παράδεισος. Είναι ακριβώς το ίδιο, όσοι εδώ στη γη ζουν τον Χριστό, ζουν τον Παράδεισο. Έτσι είναι που σας το λέω. Είναι σωστό, αληθινό αυτό, πιστέψτε με!
.
Έργο μας είναι να προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να μπούμε μέσα στο φως του Χριστού. Δεν είναι να κάνει κανείς τα τυπικά. Η ουσία είναι να είμαστε μαζί με τον Χριστό. Να ξυπνήσει η ψυχή και ν΄αγαπήσει τον Χριστό, να γίνει αγία. Να επιδοθεί στον θείο έρωτα. Έτσι θα μας αγαπήσει κι Εκείνος. Θα είναι τότε η χαρά αναφαίρετη.
.
Αυτό θέλει πιο πολύ ο Χριστός, να μας γεμίζει από χαρά, διότι είναι η πηγή της χαράς. Αυτή η χαρά είναι δώρο του Χριστού. Μέσα σ΄αυτήν τη χαρά θα γνωρίσουμε τον Χριστό. Δεν μπορούμε να Τον γνωρίσουμε, αν εκείνος δεν μας γνωρίσει.
.
Αυτά η ψυχή μας θέλει να αποκτήσει. Αν προετοιμαστούμε ανάλογα, η χάρις θα μας τα δώσει. Δεν είναι δύσκολο. Αν αποσπάσουμε την χάρι, όλα είναι εύκολα, χαρούμενα κι ευλογία Θεού. Η θεία χάρις διαρκώς κρούει την πόρτα της ψυχής μας και περιμένει ν΄ανοίξουμε, για να έλθει στην διψώσαν καρδίαν μας και να την πληρώσει. Το πλήρωμα είναι ο Χριστός, η Παναγία μας, η Αγία Τριάς. Τι ωραία πράγματα!

Άμα αγαπάεις, ζεις στην Ομόνοια και δεν ξέρεις ότι βρίσκεσαι στην Ομόνοια. Ούτε αυτοκίνητα βλέπεις, ούτε κόσμο βλέπεις, ούτε τίποτε. Είσαι μέσα σου με το πρόσωπο που αγαπάεις. Το ζεις, το ευχαριστιέσαι, σ΄εμπνέει. Δεν είναι αληθινά αυτά; Σκεφτείτε αυτό το πρόσωπο που αγαπάτε να είναι ο Χριστός. Ο Χριστός στο νου σου, ο Χριστός στην καρδιά σου, ο Χριστός σ΄όλο σου το είναι, ο Χριστός παντού.

Ο Χριστός είναι η ζωή, η πηγή της ζωής, η πηγή της χαρά, η πηγή του φωτός του αληθινού, το πάν. Όποιος αγαπάει τον Χριστό και τους άλλους, αυτός ζει τη ζωή. Ζωή χωρίς Χριστό είναι θάνατος, είναι κόλαση, δεν είναι ζωή. Αυτή είναι η κόλαση,η μη αγάπη. Ζωή είναι ο Χριστός. Η αγάπη είναι η ζωή του Χριστού. Ή θα είσαι στη ζωή ή στο θάνατο.Από σένα εξαρτάται να διαλέξεις.

Ένας είναι ο στόχος μας, η αγάπη στον Χριστό, στην Εκκλησία, στον πλησίον. Η αγάπη, η λατρεία προς τον Θεό, η λαχτάρα, η ένωση με τον Χριστό και με την Εκκλησία είναι ο επί γης Παράδεισος. Η αγάπη στον Χριστό είναι κι αγάπη στον πλησίον, σ΄ όλους, και στους εχθρούς. Ο χριστιανός πονάει για όλους, θέλει όλοι να σωθούν, όλοι να γευτούν τη Βασιλεία του Θεού. Αυτός είναι ο χριστιανισμός. Μέσω της αγάπης προς τον αδελφό θα κατορθώσουμε ν΄αγαπήσουμε τον Θεό. Ενώ το επιθυμούμε, ενώ το θέλουμε, ενώ είμαστε άξιοι, η θεία χάρις έρχεται μέσω του αδελφού. Όταν αγαπάμε τον αδελφό, αγαπάμε την Εκκλησία, άρα τον Χριστό. Μέσα στην Εκκλησία είμαστε κι εμείς. Άρα όταν αγαπάμε την Εκκλησία, αγαπάμε και τον εαυτό μας.

( Από το βιβλίο “ Βίος και Λόγοι ”
γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου )


.
Χριστός Ανέστη , και όμορφο , ειρηνικό , ευλογημένο σαββατοκυρίακο

σε κάθε Διαβάτη και Οδοιπόρο της ζωής .

Ο Αναστάς Ιησούς Χριστός νάναι Σύντροφος και Συνοδοιπόρος

στου καθενός το δρόμο και την πορεία ,

από τη γη , στον Ουρανό , και να γεμίζει τις ψυχές ολονών
.
με Το Υπέρλαμπρο Φως της Αναστάσεως Του !


Διαβάτης
.

6 σχόλια:

Συνοδοιπόρος είπε...

Αγαπημένη,

Αγάπη είναι Χριστός .
Ευχομαι ναναι πάντα γεμάτη η ψυχή μας με αυτό τον ένα και μοναδικο στόχο να αγαπάμε ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ και όλο τον κόσμο....................
Ευχαριστώ που υπάρχεις στη ζωή μου.

Διαβάτης είπε...

@ Συνοδοιπόρος ,

Αγαπημένη μου Έλενα ,
Κι΄ εγώ αυτό εύχομαι , να ξεχειλίζει η ψυχή μας με αγάπη προς Τον Κύριο , και τον κάθε μας συνάνθρωπο .
Κι΄ εγώ σ΄ ευχαριστώ για όσα μου προσφέρεις , και η πραγματικότητα είναι ότι είναι πάρα πολλά .
Σ΄ ευχαριστώ !

Τελικά , όταν οι άνθρωποι έχουν κοινό πόθο , και αυτός ο πόθος δεν είναι άλλος απ΄ την Αγάπη προς Τον Ιησού Χριστό , τότε οι δρόμοι κάπου συναντιώνται , και ο κάθε συνοδοιπόρος συναντά την κατάλληλη αδελφή ψυχούλα που θα τον βοηθήσει στο ανέβασμα και την πορεία του .
Κάτι τέτοιο πιστεύω έχει συμβεί και στην δική μας πορεία .

Ας ευχαριστούμε και ας δοξολογούμε Τον Θεό για όλα .

Την αγάπη μου

σταυροδρόμι είπε...

Αληθώς ανέστη! Χρόνια πολλά, αναστάσιμα, φωτεινά κι ευλογημένα!

Διαβάτης είπε...

@ σταυροδρόμι ,

Χριστός Ανέστη , αγαπημένο σταυροδρόμι .

Αναστάσιμες χαρές να πλημμυρίζουν παντοτεινά τη ψυχή σας , και όμορφες αναστάσιμες διαδρομές σε όλη την πορεία της ζωής.

Την καλημέρα μου ,

Αργυρούλα

PISTOS788 είπε...

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...
ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

Διαβάτης είπε...

@ PISTOS788 ,

Ο Χριστός είναι τα πάντα !
Ας Τον κρατήσουμε κυρίαρχο στις καρδιές μας .

Καλήμέρα