Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Ο Ιησούς Χριστός

.

O Ιησούς Χριστός δεν είναι μόνο ένα πρόσωπο, ένα αντικείμενο για ζωγραφιά, ένας ηρωας, μια όμορφη μορφή, μια σκέψη για ένα τραγούδι, αλλά για εκείνους που έχουν ακούσει τη φωνή Του, που έχουν αισθανθεί τη συγνώμη Του, που έχουν δεχτεί την ευλογία Του, είναι μελωδία, θαλπωρή, φως, χαρά, ελπίδα και σωτηρία, ένας Φίλος που ποτέ δεν τους εγκαταλείπει και μας ανυψώνει όταν οι άλλοι προσπαθούν να μας ρίξουν. Δεν μπορούμε να Τον εξουθενήσουμε ακόμα κι αν Του φορτώσουμε όλες τις λύπες μας και τα προβλήματά μας. Αυτός είναι πάντα έτοιμος να μας σηκώσει, είναι πάντα έτοιμος να μας βοηθήσει. Μας αντιμετωπίζει με την ίδια αγάπη, μας φωτίζει με το ίδιο χαμόγελο, μας συμπονά με την ίδια ευσπλαχνία.
.
Είναι όπως λέει ο ποιητής :

Ανάπαυση στον κουρασμένο,
Χαρά στον λυπημένο,
Ελπίδα στον απελπισμένο,
Φως στο ευτυχισμένο.
Σπίτι για τον ξένο,
Δύναμη μέχρι το τέλος,
Καταφύγιο απ' τον κίνδυνο,
Σωτήρας και Φίλος!
Μου δίνει χαρά στη θέση της λύπης
Μου δίνει αγάπη που διώχνει κάθε φόβο μακριά
Και φωτίζει την σκοτεινή μου θλίψη
Και με κάνει να βλέπω το νόημα της ζωής πιο καθαρά.

"Τον Χριστό να Τον αισθανόμαστε φίλο μας. Είναι ο φίλος μας. Το βεβαιώνει ο ίδιος, όταν λέει: ";Υμείς φίλοι μου εστέ ...;"; Σαν φίλο να Τον ατενίζουμε και να Τον πλησιάζουμε. Πέφτουμε; Αμαρτάνουμε; Με οικειότητα, αγάπη κι εμπιστοσύνη να τρέχουμε κοντά Του, όχι με φόβο ότι θα μας τιμωρήσει αλλά με θάρρος, που θα μας το δίνει η αίσθηση του φίλου. Να Του πούμε: "Κύριε, το έκανα, έπεσα, συγχώρεσέ με";. Αλλά συγχρόνως να αισθανόμαστε ότι μας αγαπάει, ότι μας δέχεται τρυφερά, με αγάπη και μας συγχωρεί. Να μη μας χωρίζει απ΄ τον Χριστό η αμαρτία. Όταν πιστεύουμε πως μας αγαπάει και Τον αγαπάμε, δεν αισθανόμαστε ξένοι και χωρισμένοι απ΄ Αυτόν, ούτε όταν αμαρτάνουμε. Έχουμε εξασφαλίσει την αγάπη Του κι όπως και να φερθούμε, ξέρουμε ότι μας αγαπάει.

Αν θελήσουμε και Τον ακολουθήσουμε και τούτη η ζωή με τον Χριστό είναι χαρά, έστω και μέσα σε δυσκολίες. Όπως το λέει ο Απόστολος Παύλος: " Χαίρω εν τοις παθήμασί μου". Αυτή είναι η θρησκεία μας, εκεί πρέπει να πάμε. Δεν είναι τα τυπικά, όσο είναι να ζει κανείς με τον Χριστό. Όταν αυτό το πετύχεις, τι άλλος θέλεις; Κέρδισες το πάν. Ζεις τον Χριστό και ο Χριστός ζει μέσα σου. Όλα μετά είναι πολύ εύκολα, η υπακοή, η ταπείνωση, η ειρήνη.
.
........................................................................................................................
.
Το πιο πάνω ,από την προχθεσινή λήξη της φετινής κατηχητικής μας χρονιάς ,
που γέμισε τη ζωή μας με όμορφες στιγμές , ανάμεσα στις αγνές , τρυφερές ,
παιδικές ψυχούλες , που μας δίδαξαν τόσα πολλά , τόσα όμορφα , τόσα αγγελικά .
Εύχομαι ολόψυχα σε όλα τα παιδιά ένα όμορφο , ξεκούραστο , γεμάτο ευλογίες
καλοκαίρι , και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο Οκτώβριο .
Ο Ιησούς Χριστός , και η γλυκειά Του Μανούλα Παναγιά , να συμπορεύονται
κάθε στιγμή με τον καθένα και την καθεμιά σας .
.

4 σχόλια:

Συνοδοιπόρος είπε...

Αγαπημένη ,
Καλημέρα και ο Θεος μαζί Σου.
Σε ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερες στα παιδιά μας κατα την διάρκεια της κατηχητικής χρονιάς .
Εμείς ειμαστέ δίπλα σου και ευχόμαστε η Παναγιά να μας δυναμώνει πνευματικά καθημερινά .
Είναι καθημερινός αγώνας πίστης προσευχής σιωπής και ταπείνωσης .
Την αγάπη μας .

Διαβάτης είπε...

@ Συνοδοιπόρος ,

Αγαπημένη μου συνοδοιπόρε ,
Σ΄ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια , όμως εγώ πήρα πολλά περισσότερα απ΄ τα παιδιά , παρά αυτά που τους πρόσφερα ...
Θα συναντιώμαστε όλοι μαζί στις προσευχές μας , όλο το καλοκαίρι , μέχρι να ξανασυναντηθούμε και πάλιν , όλη η ομάδα μας στο κατηχητικό μας , τον Οκτώβριο .

Καλή συνέχεια στη μέρα σου ,
Και η Γλυκειά μας Παναγιά να σας σκεπάζει πάντοτε , και να προστατεύει την κάθε παιδική ψυχούλα κάθε στιγμή .

Σ΄ ευχαριστώ για την αγάπη σου .

sinodiporos είπε...

εἶπον οὖν ὑμῖν ὅτι ἀποθανεῖσθε ἐν ταῖς ἁμαρτίαις ὑμῶν· ἐὰν γὰρ μὴ πιστεύσητε ὅτι ἐγώ εἰμι, ἀποθανεῖσθε ἐν ταῖς ἁμαρτίαις ὑμῶν.

Ιω. 8,24
Δι' αυτό και σας είπα ότι θα αποθάνετε ζυμωμένοι με τας αμαρτίας σας, διότι είσθε, και επιμένετε να είσθε, άνθρωποι του αμαρτωλού τούτου κόσμου. Εάν δε δεν πιστεύσετε ότι εγώ είμαι ο Μεσσίας, ο αληθινός και μοναδικός Σωτήρ, θα αποθάνετε βυθισμένοι εις τας αμαρτίας σας”.

Διαβάτης είπε...

@ sinodiporos ,

Την ευχούλα σας .

Καλό απόγευμα να έχετε .

Με σεβασμό και εκτίμηση από τη μεγαλόνησο.