Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Στην Μονή του Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Φανουρίου Τρικόρφου Φωκίδος - Η συνέχεια στο Οδοιπορικό μας


Φεύγοντας από τη Μονή του Οσίου Σεραφείμ και του Αγίου Αυγουστίνου θα κατευθυνόμαστε στην Ναύπακτο , όπου εκεί μια φίλη μας περίμενε για ξενάγηση .
Μετά όμως από προτροπή του γέροντα Νεκτάριου , βγαίνοντας από το Τρίκορφο , επισκευθήκαμε την γυναικεία Μονή του Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Φανουρίου .
Η ανέγερση της Μονής άρχισε από το μηδέν μόλις πριν από 17 χρόνια, όταν οι πρώτες μοναχές ξεκίνησαν εδώ στο άγριο αρχικά και αφιλόξενο τόπο, ο οποίος όμως με την βοήθεια του Θεού και των Αγίων , μεταμορφώνεται σ' ένα μικρό παράδεισο.
Καθημερινά η ζωή είναι ένας αγώνας, τόσο πνευματικός, όσο και σωματικός, διότι εκ του μηδενός, με πολλούς κόπους και μόχθους έχει ανεγερθεί αυτό το Μοναστήρι . Οι ανάγκες είναι πολλές και επιτακτικές. Ήδη μέχρι σήμερα 16 μοναχές αποτελούν την αδελφότητα της Μονής , ανάμεσα σ΄ αυτές και μια Κύπρια Μοναχή , η αδελφή Νεκταρία , της οποίας ήταν πολύ έκδηλη η χαρά όταν μας συνάντησε .


Στο Μοναστήρι υπάρχουν φτιαγμένες κατακόμβες για να αισθάνεται ο προσκυνητής
συγκίνηση, και ευγνωμοσύνη προς τον Θεό γι᾽ αυτό που είμαστε, ορθόδοξοι χριστιανοί και με το ζήλο προπαντός να μοιάσουμε στους μάρτυρες, που κυνηγημένοι, διωγμένοι, κακουχούμενοι, πολεμούμενοι με ακατανόμαστους και αφάνταστους διωγμούς και θανατώσεις, υπέμειναν, άντεξαν, μαρτύρησαν με χαρά για την αγάπη του Χριστού.



Αφού προσκυνήσαμε και ξεναγηθήκαμε στην Μονή , μας μίλησε για λίγο η γερόντισσα στον πολύ περιορισμένο χρόνο που είχαμε μπροστά μας , μα τα λόγια της ήταν μια πραγματική ανάσα δροσιά για όλους μας .
Πραγματικά ο χώρος εδώ στο Μοναστήρι μοιάζει με Παράδεισο . Τόσο όμορφα περιποιημένο , και με τόση φιλοξενεία και χαρά στα πρόσωπα των Μοναζουσών .

Ευχόμαστε ο Κύριος να τις ενισχύσει στον μοναχικό βίο που επέλεξαν να διαβούν .







Αναχωρήσαμε από το Μοναστήρι κατευθυνόμενοι προς την Ναύπακτο ...

... συνεχίζεται

( Από τις σελίδες του προσωπικού ημερολογίου μου ,
από την εκδρομή μας της " Κιβωτού " 21 - 24 Ιουλίου 2012 .)

Διαβάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: