Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ένας Σπουδαίος Δεκάλογος


Το πιο κάτω είναι αφιερωμένο από έναν άλλο διαβάτη.. του.. διαδικτύου.. για ..την ..δική μας γωνίτσα " οδεύοντας ".

Όμορφο , για να το κρατήσω μόνο για μένα .
Το μοιράζομαι με όλους όσους το διαβάσουν ,
και εύχομαι ένα όμορφο και ευλογημένο σαββατοκυρίακο να έχουμε.
Ευχαριστούμε τον καλό και ευγενικό φίλο "Eagle" , .γι΄ αυτή την ευγενική του ανάρτηση.
.

" Ο Θεός δεν θα μας ρωτήσει τι μάρκα αυτοκίνητο οδηγούμε. Θα μας ρωτήσει πόσους ανθρώπους μεταφέραμε με το αυτοκίνητό μας, όταν δεν είχαν μέσο συγκοινωνίας να μετακινηθούν.

Ο Θεός δεν θα μας ρωτήσει πόσα τετραγωνικά είναι το σπίτι μας. Θα μας ρωτήσει πόσους ανθρώπους φιλοξενήσαμε σ’ αυτό.

Ο Θεός δεν θα μας ρωτήσει για τις επώνυμες τουαλέτες και τα ακριβά ρούχα που έχουμε στις ντουλάπες μας. Θα μας ρωτήσει πόσους φτωχούς ντύσαμε.

Ο Θεός δεν θα μας ρωτήσει πόσο μεγάλο μισθό παίρνουμε. Θα μας ρωτήσει εάν συμβιβάσαμε τον χαρακτήρα μας για να τον αποκτήσουμε.

Ο Θεός δεν θα μας ρωτήσει τον τίτλο ή τα αξιώματα της εργασίας μας. Θα μας ρωτήσει εάν εκτελέσαμε την εργασία μας με ήθος και με προσοχή.

Ο Θεός δεν θα μας ρωτήσει πόσους φίλους έχουμε. Θα μας ρωτήσει με πόσους ανθρώπους είμαστε φίλοι.

Ο Θεός δεν θα μας ρωτήσει σε ποια γειτονιά μένουμε. Θα μας ρωτήσει πώς φερθήκαμε στους γειτόνους μας.

Ο Θεός δεν θα μας ρωτήσει για το χρώμα του δέρματός μας. Θα μας ρωτήσει για το περιεχόμενο της καρδιάς μας.

Ο Θεός δεν θα μας ρωτήσει σε πόσα μέρη του κόσμου ταξιδεύσαμε και διασκεδάσαμε. Θα μας ρωτήσει εάν επισκεφτήκαμε φτωχικές συνοικίες και αν προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε.

Ο Θεός δεν θα μας ρωτήσει αν είμαστε επώνυμοι και ισχυροί. Θα μας ρωτήσει αν είμαστε ταπεινοί και εάν συγχωρούμε τον πλησίον. "

.

7 σχόλια:

λοφανθρωπος είπε...

...ο Θεος μας ζητα τηναγαπη για τονσυνανθρωπο σου,γιατι μεσα απο αυτηντην αγαπη μπορεις να αποδηξεις οτι Τον αγαπας ...ζητα τηνυπερβαση του εγω σου ...να φιλησεις τον σημερινο λεπρο ...ζητα τν φιλανθρωπια οχιτη ελεημοσυνη...ζητα να φερεις τον συνανθρωπο σου στο ιδιο επιπεδο με εσενα ...ζητα να σκεφτεις τα εκατομμυρια των παιδιων που πεθαινουν απο την πεινα...στασου πανω στο λοφο μπορεις!!!

Γιάννης Παππάς είπε...

ο θεός θα μας εξαργυρώσει μόνο το νόμισμα της αγάπης
καλή σου νύχτα

Διαβάτης είπε...

@ λοφάνθρωπε , έτσι είναι πραγματικά . Άν δεν αγαπήσουμε πρώτα τον συνάνθρωπό μας που είναι δίπλα μας , που τον βλέπουμε , που τον ακούμε , που τον αγγίζουμε , πώς είναι δυνατόν να αγαπήσουμε Τον Θεό , που δεν μπορούμε με τις γιήνες μας αισθήσεις ούτε να Τον δούμε , ούτε να Τον ακούσουμε , ούτε να Τον αγγίξουμε. Άρα για ν΄ αγαπήσουμε Τον Θεό , μόνο διά μέσου του αδελφού μας μπορούμε να το επιτύχουμε . Καλό σαββατοκυρίακο να έχεις , και ο Θεός μαζί σου .

Διαβάτης είπε...

@ Γιάννη , καλοσώρισες κι΄ εσύ στην γειτονίτσα μας . Πολύ όμορφο το σχόλιό σου . Ένα όμορφο και ευλογημένο σαββατοκυρίακο να έχεις , και ο Θεός να σε φωτίζει πάντοτε.

Seagull είπε...

Πολύ ωραία!... (Εννοώ πως το κείμενο βρήκε τη θέση του εκεί που πρέπει... Για την ακρίβεια είναι πολύ καλό που τέτοια κείμενα διαδίδονται!...)
Την καλημέρα από τον Eagle - Seagull κ.λπ.

Διαβάτης είπε...

@ Seagull , σε χαιρετώ από τη μεγαλόνησο , και σ΄ ευχαριστώ πολύ γι΄ αυτήν την όμορφη και ευγενική σου αφιέρωση . Συγνώμη αν άργησα λίγο να το δω . Σημασία όμως έχει ότι το είδα κάποια στιγμή . Καλό σαββατοκυρίακο να έχεις . Η Παναγιά μαζί σου.

ΠΗΝΕΛΟΠΗ είπε...

ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΑΔΕΛΦΟΙ.Να πω και γω την ταπεινη μου γνωμη....Η ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ.....